(03) 746 66 46

PRAZNUJEMO 40 LET

Vložnine Droga letos praznujejo 40 let proizvodnje v Središču ob Dravi

 

Pod blagovno znamko Droga so  združeni kakovostna zelenjava in zelenjavne priloge. Pri odaji prednjačijo vložene kumarice, nudijo pa tudi široko paleto ostalih vloženih izdelkov, kot so vložena paprika, rdeča pesa, feferoni, olive, mešana solata, kisla repa, kislo zelje in pa seveda že tradicionalni ajvar, namaz s papriko in hren.

Leta 1978 se je takratno matično podjetje Droga iz Portoroža odločilo, da v Središču ob Dravi postavi nov obrat za proizvodnjo vrtnin in gob, imenovan Gosad. Razlog je bil predvsem v tem, ker je ta del takratne domovine imel močno surovinsko bazo, ki je kakovostno in količinsko ustrezala potrebam trga. Proizvodni obrat v Središču ob Dravi je vse do osamosvojitve uspešno deloval. Z osamosvojitvijo so izgubili del trga, z njim pa tudi surovino, ki je prihajala iz bivših republik Jugoslavije. Preusmerili so se na druge trge Evrope. Maja 2005 so se združili s Kolinsko d.d. in tako je nastala Droga Kolinska d.d. Leta 2009 je proizvodni program vložnin Droga kupilo podjetje Orka d.o.o., blagovno znamko Droga pa je imela Orka v najemu.


Leta 2011 je podjetje Ahac d.o.o. odkupilo blagovno znamko Droga od Atlantic Grupe d.d., lastnice Droge Kolinske,  in vzelo v najem proizvodni obrat vložnin ter drugih prehrambenih izdelkov v Središču ob Dravi. Leta 2016 je Ahac odkupil še proizvodne prostore Gosad v Središču ob Dravi in s tem izkazal strateško namero, da želi ostati proizvajalec vložnin Droga.


Zaradi povečanja prodaje, optimizacije delovnih procesov in prihranka energije ter zmanjšanja emisij je podjetje Ahac pod vodstvom direktorja Romana Moškotevca v letu 2018 zgradilo v Središču ob Dravi nov skladiščno – distribucijski center. V času sezone predelave vrtnin v PE Središče ob Dravi še dodatno zaposlijo sezonske delavce in študente.

Kontaktirajte nas